.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΩΝ



"Διάβασα πως ιδρύθηκε σώμα Ελλήνων αστρολόγων για την προστασία του κλάδου τους, ισχυρίζονται πως η Αστρολογία είναι επιστήμη. Μπορεί να πρόβλεψη, να βοηθήση και να λύση πολλά προβλήματα. Σε ανακοίνωση τους γράφουν " Γνωρίζετε ότι ένας αστρολόγος,σε συνεργασία με τον προσωπικό γιατρό σας, θα μπορούσαν να σας κάνουν άλλο άνθρωπο σωματικά και ψυχικά?
Ότι με τη βοήθεια της αστρολογίας θα αυξανόταν κατακόρυφα η παραγωγικότητα των Ελλήνων?
Η πάλι, ότι τα άστρα, εφόσον "διαβάζονται" από σοβαρούς και υπεύθυνους επιστήμονες ,είναι ικανά να φέρουν την άνοιξη σε κάθε "προβληματική"σχέση σας, να ανοίξουν νέους ορίζοντες στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία και να δώσουν λύσεις στα περισσότερα προβλήματα σας "?
Τα ερωτήματα μου είναι… 
 Η Αστρολογία είναι επιστήμη? 
Υπάρχουν σοβαροί και υπεύθυνοι αστρολόγοι?

Η ζωή μας κατευθύνετε από τα άστρα? Πως εξηγείτε, ότι τα ωροσκόπια έχουν κατακλύσει εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοράσεις και τα συμβουλεύονται μικροί και μεγάλοι, επιστήμονες ,πολιτικοί και τόσοι άλλοι"?
Το φαινόμενο ανησυχητικό η αστρολογία. Διερωτάται κανείς αν πρόκειται για έντονη ανάγκη φυγής, ως γίνετε αλήθεια σε μια εποχή, που η τεχνολογία έφθασε στο απόγειό της, να πρυτανεύει μια μοιρολατρία παρωχημένων εποχών?
Δεν φαίνεται ανεξήγητο, σήμερα στην εποχή των πυραύλων και των διαστημοπλοίων, η αστρολογία, τα ωροσκόπια, ο αποκρυφισμός και η μαγεία να παρουσιάζουν μια πρωτοφανή έξαρση?
Το φαινόμενο αυτό, δικαιολογημένο ίσως σε παλιές εποχές, τελείως αδικαιολόγητο για τη σημερινή θέλει την εξήγησή του. Έγραφε ο Βολτέρος, ότι "θα έλθει εποχή, που οι λαοί θα ανακαλύψουν την κουτοπονηριά των αστρολόγων ".
Ποια θα ήταν η εποχή αυτή? Σύντομη ήταν η προσδοκία του. Προσέβλεπε με εμπιστοσύνη στο μέλλον. Στήριζε τις ελπίδες του στην επιστήμη, στην πρόοδο, στην εξάπλωση των γραμμάτων.
Όλα αυτά, πίστευε, θα άνοιγαν τα μάτια του λαού για να δει την απάτη και την πλάνη. Πόσο όμως έπεσε έξω! Περισσότερο από δύο αιώνες πέρασαν από τότε και οι αριθμοί είναι τρομακτικοί. Φθάσαμε να ζητούν σε πολλά αμερικανικά πανεπιστήμια οι φοιτητές να παρακολουθούν μαθήματα αστρολογίας.
Πέρα από τις παρατηρήσεις αυτές, ας δούμε τι σκέπτονται και τη φρονούν σχετικά με την αστρολογία και τα ωροσκόπια οι επιστήμονες και μάλιστα οι αστρονόμοι.
Ο διάσημος αστρονόμος Poul Gouderc, του Αστεροσκοπείου των Παρισίων, που μελέτησε συστηματικά και την αστρολογία και δημοσίευσε βιβλίο με τίτλο, "Η Αστρολογία", δήλωσε κατηγορηματικά...
"Δεν υπάρχει στις μέρες μας σε ολόκληρη την υφήλιο ούτε ένας αστρονόμος, μεγάλος η μικρός, που να πιστεύει στην αστρολογία. Δεν έχω την πρόθεση να κατοχυρώσω προσωπικές απόψεις πίσω από άλλο κύρος, όμως η ομοφωνία αυτών που γνωρίζουν τον ουρανό είναι ένα γεγονός, που έχει την αξία του… 
Οι αστρονόμοι με ακριβή γνώση του πράγματος προσβλέπουν στην αστρολογία με πλήρη απιστία και τοποθετούνται απέναντι στους τσαρλατάνους που την υπηρετούν με δεδηλωμένη αντίθεση". 
Η Διεθνής Αστρονομική Εταιρεία ( Astronomische Gesellschaft ) σε συνέδριό της στη Βόννη δημοσίευσε την εξής δήλωση... "Στις ημέρες μας αυτό που τιτλοφορείτε Αστρολογία, Κοσμοβιολογία κ.λ.π. δεν είναι παρά ένα κράμα δεισιδαιμονίας, τσαρλατανισμού και εμπορίου... Η αστρολογία δεν είναι παρά ένα σύστημα κανόνων, που γίνονται αυθαίρετα αποδεκτοί"
Ο Γάλλος συγγραφέας Reginald Omez στο βιβλίο που κυκλοφόρησε με τον τίτλο… 
"Είναι αλήθεια, ότι τα άστρα δεν ψεύδονται ποτέ? "γράφει… "Από την πρώτη επικοινωνία με τους αστρονόμους γίνετε φανερό ότι απορρίπτουν και καταδικάζουν όλες τις διαβεβαιώσεις των αστρολόγων όσον αφορά την γλώσσα των άστρων και των ωροσκοπίων. Για τους αληθινούς ερευνητές του ουρανού και των άστρων, που ανακαλύπτουν διαρκώς την ύπαρξη, την απόσταση, την σύνθεση, τις εξελίξεις, τους μετασχηματισμούς και τις ενέργειες των πλανητών και των αστέρων όλα όσα οι αστρολόγοι διδάσκουν είναι αυθαίρετα κατασκευάσματα, που δεν ανταποκρίνονται σε τίποτα το πραγματικό". 
Και καταλήγει…"Τα άστρα ομιλούν? Κάθε τι που τους αποδίδει η σύγχρονη αστρολογία είναι καθαρό παραμύθι, που δεν ανταποκρίνεται σε τίποτα το επιστημονικό. Είναι οι αστρολόγοι και όχι τα άστρα που ομιλούν η μάλλον φλυαρούν".
Η Αμερικανική Εταιρεία Ψυχολογικών και Κοινωνικών Σπουδών δημοσίευσε την εξής επίσημη δήλωση ..
"Οι ψυχολόγοι δεν βρίσκουν καμιά ένδειξη, ότι η αστρολογία έχει κάποια αξία ως προς τις πληροφορίες του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, για την ζωή η τον προορισμό οποιουδήποτε".

Από το βιβλίο. του Γ. Μελέτη "Ερωτήματα στον Ιησού Χριστό"