.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Τα πρώτα λόγια του Χριστού




(Μᾶς ἐστάλη ἀπὸ τὴν Γερμανία)

Οι περισσότεροι απο εμάς τους Έλληνες έχουμε συνειδητοποιήσει πλέον ότι ζούμε ιστορικές, σημαντικές ημέρες. 
Βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου ο καθένας μας είναι αναγκασμένος πιά να λάβει μία πολιτική, κοινωνική, στην ουσία τελικά μία συγκεκριμένη πνευματική στάση, η οποία θα επιρρεάσει την συνέχιση ή όχι της ύπαρξης μας ως έθνος.

Γιατί ο πόλεμος που δέχεται η Ελλάδα είναι πολύπλευρος και μανιασμένος. Άλλοι, ειδικότεροι στα θέματα της αμυντικής πολιτικής, της οικονομίας, της θεολογίας έχουν μιλήσει και συνεχίζουν να μιλούν για τον πόλεμο αυτό με εξαιρετική σαφήνεια. Οι λύσεις που προτείνονται είναι πολλές και διάφορες, συνήθως όμως δεν εμπεριέχουν κάτι που εμείς οι Έλληνες δεν θα έπρεπε ποτέ να ξεχνούμε ή να παραβλέπουμε.

Τα πρώτα λόγια του Χριστού. Μετανοείτε.
Αυτά τα λόγια απευθύνονται και σήμερα σε όλους, ιδιαίτερα ίσως όμως σε εμάς τους Έλληνες.
Εμάς τους Έλληνες, τους απόγονους των Αγίων, των Πατέρων της Εκκλησίας, των ηρώων αλλά και του Εφιάλτη και των φονιάδων, μαυραγοριτών και δοσιλόγων. Τους κάποτε πιστούς Ορθοδόξους και σήμερα εραστές της ευημερίας.

Μετανοείτε. Αφήστε τα είδωλα. Γυρίστε στον Χριστό. 


Όχι στους ψευτοπαπάδες που αγκαλιάζονται και φιλιούνται με κάθε βλάσφημο αιρετικό. Αυτοί είναι σαν καρναβάλια, που έκλεψαν τα Άγια Άμφια από τους αληθινούς ιερείς και τα φοράνε όχι για να διακονήσουν τον Λόγο του Θεού, αλλά για να επαίρονται.
Γυρίστε στον Χριστό τον αληθινό, τον Εσταυρωμένο. Που δεν αγκαλιάστηκε ποτέ με τους ψεύτες. Ο Χριστός μας ακούει, και στο σπίτι μας αν γονατίσουμε, Εκείνος μας βλέπει.

Μετανοείτε. Για να έρθει η βοήθεια και το έλεος του Θεού, τα οποία η Αποστασία μας κρατάει μακρυά μας.
Δεν χωράει καθυστέρηση. Οι εχθροί μπήκαν στην χώρα. Κάποιοι κυβερνούν, άλλοι ακονίζουν μαχαίρια.
Δεν υπάρχει άλλη βοήθεια και Σωτηρία απο τον Χριστό που προδώσαμε.
Μετανοείτε.

Απο μία ασήμαντη Ελληνίδα.