.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Δίωξη π.Θεοδώρου Ζήση: "Ορθόδοξα" ιστολόγια, οι "Πόντιοι Πιλάτοι"


του (αντιοικουμενιστικού) αγώνα, "νίπτουν τας χείρας τους"!
Γράψαμε πριν λίγες μέρες για την προκλητική "σιωπή" των υποτιθέμενων "αντιοικουμενιστικών" ιστολογίων:

Γιατί κάποια ορθόδοξα χριστιανικά ιστολόγια "έθαψαν" την είδηση-"βόμβα", της διακοπής μνημόνευσης στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, που ανακοίνωσε από προχθές Κυριακή ο π.Νικόλαος Μανώλης;

Σήμερα, Κυριακή 12/3/2017, συμπληρώνεται μία εβδομάδα από τηνΔΙΑΚΟΠΗ μνημόνευσης του μητροπολίτη Ανθίμου, από τονπ.Θεοδώρου Ζήση, αλλά κάποια "ορθόδοξα", "αντιοικουμενιστικά" ιστολόγια, δεν το πληροφορήθηκαν!! Ούτε μια γραμμή δεν αφιέρωσαν! 

Ούτε τις τιμωρίες που επέβαλε ο Άνθιμος -πριν καν απολογηθεί ο π.Θεόδωρος Ζήσης- πληροφορήθηκαν! Ως νέοι "Πόντιοι Πιλάτοι",νίπτουν τας χείρας τους…


Γι αυτούς το "πολυχρόνιο" στον δεσπότη της "Μόρφου Νεόφυτου" (Κύπρο), 
τον υμνητή του Κορανίου και τον υβριστή των αγωνιστών της ΕΟΚΑ (δείτε εδώ), είναι πιο σημαντική "είδηση".

Είπαμε, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην εκκλησία μας, δεν είναι η αίρεση του οικουμενισμού -αυτήν και τυφλός να είσαι, την βλέπειςμ άλλο αν δες τολμάς δημόσια να την αποκηρύξεις - είναι η γεροντολαγνία και ο μεσσιανισμός.

Κάποτε είχαν "Μεσσία" τον μητροπολίτη Κονίτσης, μετά τον Ζουράρη,
τώρα έχουν τον Αιτωλίας Κοσμά, τον Πειραιώς και τον Μόρφου.. (φυσικά διαγράφουν κάθε σχόλιο που θα τολμήσει να αμφισβητήσει το παπικό αλάθητο του κάθε "Μεσσία" τους)



Όπως διόλου τυχαία και η πιπίλιση της "καραμέλας": "πάντοτε μέσα στην εκκλησία ..."
(εννοώντας δηλαδή εκκλησία την μνημόνευση του Βαρθολομαίουκαι των δεσποτάδων της "Εκκλησίας της Ελλάδος" που ΔΕΝ ορθοτόμησαν την αλήθεια σχετικά με την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης):

Ά ρε Άγιε Γρηγόριε Παλαμά και Άγιε Θεόδωρε Στουδίτη κρίμα να μην έχετε κι εσείς παρτίδες με τον "Σωτήρα", την "Βατοπεδίου" και κυρίως με το γνωστό "ρωμαίϊκο" σωματείο (και τον γέροντα τους), να μην σας κατευθύνει κι εσάς να μείνετε "μέσα στην εκκλησία" (εννοώντας εκκλησία τους αιρετικούς οικουμενιστές!) ...
Συνεχίζουμε να μνημονεύουμε τους αιρετικούς για να μην έχουμε προβλήματα με τους δεσποτάδες και να μπορούμε να συνεχίζουμε "το έργο μας"!! Συνδιαλλαγές κάνουν οι κομπογιαννίτες, οι έμποροι, ΟΧΙ οι ορθόδοξοι.




Μια ολόκληρη γενιά χριστιανών "βλήματα" ...συνεχίζουν να μνημονεύουν και να παριστάνουν ότι τάχα δεν έχουν μάτια, δεν άκουσαν, δεν είδαν ... δεν ξέρουν τίποτε! Τι κρίμα..


Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ακολούθησε ΕΠΙΣΗΜΑ την αίρεση.Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παριστάνουν τους αντιοικουμενιστές γράφοντας κείμενα.

Τις κρίσιμες στιγμές, μην κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι, μην κοιτάς δίπλα σου, μην κοιτάς πίσω τους φοβισμένους.

Όσοι έχουν ιδανικά κοιτάνε μόνον ΜΠΡΟΣΤΑ.

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"