.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Όταν τόσα χρόνια "προσκυνάς" άλλους αφέντες, πως να σε φωτίσει ο Θεός;

απο το ιστολόγιο, ο παιδαγωγός
Σχόλιο:
π.Ιλαρίων, για να σε "φωτίσει η Παναγιά", πρέπει να έχεις βγάλει τον εγωισμό από μέσα σου και να την έχεις εμπιστευθεί. να μην ελπίζεις, να μην πιστεύεις σε ΚΑΝΕΝΑΝ άλλον πέρα από τον Θεό. 

Όπως έκανες εσύ, που -εκδιωγμένος από το μοναστήρι σου λόγω της αίρεσης του οικουμενισμού- εδώ και 10 μέρες γυρνάς με ένα μικρό σακίδιο από κελί σε κελί, αναζητώντας στέγη και λίγη τροφή, γιατί η Μονή στην οποία ζεις εδώ και 23 έτη, σε πέταξε έξω (με τη βία, δείτε εδώ). 
Κι όμως, συνεχίζεις να εμπιστεύεσαι την Παναγιά και να μην παραδίνεσαι. Όπως και τόσοι άλλοι πατέρες της Κουτλουμουσίου, της Χιλανδαρίου, της Μεγίστης Λαύρας, στην Κερασιά, στα Καυσοκαλύβια και αλλού, που ποτέ ίσως δεν θα μάθουμε τι υπέφεραν.

Εδώ και χρόνια, "Θεός" αρκετών "ιερών" μονών (και των ηγουμένων τους) είναι οι υψηλές τους γνωριμίες. 
Αυτοί "καθαρίζουν" για τις επιδοτήσεις, τα ΕΣΠΑ, τις διευκολύνσεις, τα δικαστήρια (για τα κτήματα και τις περιουσίες τους), την μειωμένη φορολογία και 
επεκτείνουν το κύκλωμα των "ημετέρων" με αλληλοεξυπηρετήσεις.



Αγιορείτες, στήνονται στη σειρά, για να υποδεχθούν προεκλογικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, πηγή.

Τώρα βρήκε και νέα κόλπο το Φανάρι για να κρατάει τα "σκυλιά" δεμένα: τις αγιοποιήσεις. 
Όλο και κάποιον Άγιο θα θέλει να κάνει κάθε μητροπολίτης και κάθε ηγούμενος (πέρα από τον σεβασμό που μπορεί οι ίδιοι να έχουν σε κάποιο γέροντα, το "εμπόριο" που θα ακολουθήσει με τις "λαμπρές" υποδοχές και τα "άγια λείψανα", δεν αφήνει κανέναν ηγούμενο/μητροπολίτη αδιάφορο). 
Χωρίς κανένα οικονομικό κόστος λοιπόν, το Φανάρι, πετυχαίνει τον σκοπό του. 

"ου ποιήσεις σεαυτω είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα,
 όσα εν τω ουρανω άνω και όσα εν τη γη κάτω 
και όσα εν τοις ύδασιν υποκάτω της γης. 
ου προσκυνήσεις αυτοίς, ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς"

Όταν τόσα χρόνια "προσκυνάς" άλλους αφέντες, πως να σε φωτίσει ο Θεός;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"