.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Ο εχθρός είναι πάντα από μέσα

Ένας από τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους, πολεμά ο Διάβολος την Εκκλησία του Χριστού είναι οι Πλανεμένες διδασκαλίες, που παρεκκλίνουν από την αληθινή και αυθεντική Πίστι, που παρέδωσε ο Χριστός και οι Απόστολοι στους ανθρώπους καi διατηρήθηκε μέχρι σήμερα ανόθευτη στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
«Εγερθήσονται ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και δώσουσι σημεία μεγάλα και τέρατα, ώστε πλανήσαι, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς», είπε πάλι αναφερόμενος στους έσχατους καιρούς.

Ο Παύλος στις Επιστολές του αναφέρεται σε ανθρώπους, που θα πλανούν και θα πλανώνται, συνέστησε στους πιστούς «αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν» να τον εγκαταλείπουν και δεν δίστασε να αναθεματίση όσους διδάσκουν «έτερον ευαγγέλιον» απ’ αυτό, που κήρυξε αυτός και οι άλλοι Απόστολοι!

Ο Πέτρος ομιλεί για «ψευδοπροφήτες» και «ψευδοδιδασκάλους» οι οποίοι θα εισαγάγουν «αιρέσεις απωλείας»
Ο Ιωάννης ομιλεί για πλάνους πολλούς και αντίχριστους, που εμφανίσθηκαν στον κόσμο και συμβουλεύει τους χριστιανούς να μη δέχωνται στο σπίτι τους αιρετικούς ούτε να τους λέγουν «χαίρετε», διότι οποίος λέγει «χαίρετε» στον αιρετικό, γίνεται συμμέτοχος στα πονηρά του έργα!

Ένα μεγάλο σημείο των καιρών, ενδεικτικό της μεγάλης αποστασίας των σημερινών ανθρώπων από τον Θεό, είναι και η πανσπερμία των αιρέσεων και παραθρησκειών, που έχουν κατακλύσει την ανθρωπότητα Λύκοι βαρείς επιχειρούν λυσσαλέες επιδρομές κατά της ποίμνης του Χριστού, των περισσοτέρων ποιμένων κοιμωμένων και αδρανούντων.

Όλες σχεδόν oι Μητροπόλεις της Eλλάδας έχουν αντιαιρετικά γραφεία, αλλά τι περίεργο; 
οι Σέκτες παντού ανθούν και ευδοκιμούν! Οι επίσκοποι διοργανώνουν κάθε χρόνο συνέδρια και Συνδιασκέψεις «δια θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας» επισημαίνοντας στα σχετικά πορίσματα τους κινδύνους, που διατρέχουν οι πιστοί από τις νεοφανείς αιρέσεις και παραθρησκείες, αλλά τι ειρωνεία....συνεργάζονται ευχαρίστως μαζί τους.

Σήμερα εχει δημιουργηθεί επί τούτου ένας αρρωστημένος‘Ορθόδοξος γκουρουισμός’ εις το όνομα της πνευματικότητας.... άσε που πολλοί γέροντες σήμερα τείνουν να αντικαταστήσουν ακόμα και τον Χριστό και την Εκκλησία Του. 
Έχουμε φθάσει στο σημείο μιας απόλυτης σεκταριστικής κουλτούρας.

Οι διαπιστευμένοι γέροντες έχουν αποστολή  να μεταλλάξουν την Εκκλησία σε κάτι άλλο από αυτό που είναι στην ουσία της. Δηλαδή σε έναν άνευρο οργανισμό, ο όποιος θα ενσωματωθεί πλήρως στο σύστημα και θα δουλεύει, για λογαριασμό του συστήματος, απορροφώντας τους κραδασμούς πού προκαλούν οι ενέργειες της κοσμικής και εκκλησιαστικής εξουσίας. 
Ο γεροντισμός δεν είναι τίποτα άλλο από το δίχτυ που μαζεύει τα ψαράκια που προσπαθούν να ξεφύγουν από το αιρετικό ιχθυοτροφείο.
Άπαξ και το πει ένας γέροντας, αυτό είναι. Δεν τίθενται ερωτήσεις.

Κατάλαβες καλό μου ψαράκι;;;