.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Επαίσχυντη διαφήμιση της Nova: Υβρίζει και προσβάλει τον Θεό και τους Ευαγγελιστές

Μία άκρως υβριστική, άθλια και επαίσχυντη διαφήμιση 
από τη συνδρομητική πλατφόρμα της Nova

Μια αναπάντεχη αθλιότητα από τη Nova, που εδώ και μερικά 24ωρα κυκλοφορεί ένα υβριστικό για τον Χριστιανισμό τηλεοπτικό σποτ, με σαφείς Μυθικιστικές προεκτάσεις, που δεν έχουν σε τίποτα να οφελήσουν την ελληνική Ορθόδοξη κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διαφημιστικής της καμπάνιας με κεντρικό πρόσωπο τον ηθοποιό Αλέξανδρο Μυλωνά -που ενσαρκώνει τον Θεό- και εν όψει της προχθεσινής απονομής των βραβείων Όσκαρ, η Nova τοποθετεί τον πρωταγωνιστή της επί σκηνής, με το χρυσό αγαλματίδιο στα χέρια του.

Εκεί ο… «θεός» επιλέγει να ευχαριστήσει τους σεναριογράφους (!) του Λουκά, Μάρκο, Ιωάννη και Ματθαίο, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι οι εξιστορήσεις των 4 Ευαγγελίων έχουν επί της ουσίας να κάνουν με μία φανταστική σύλληψη των συγγραφέων τους, όπως δηλαδή συμβαίνει στα κινηματογραφικά δρώμενα, και όχι με μία ιστορική καταγραφή των γεγονότων που περιγράφουν.

Δεν μας προκαλεί εντύπωση βέβαια ότι δεν ασχοληθήκαν με τον Αλάχ, ίσως τότε ακόμα και η άθεη κυβέρνηση θα αντιδρούσε. Ο ρατσισμός όμως εις βάρος των Ορθοδόξων είναι νόμιμος. Όλοι οι άλλοι τιμωρούνται.

Παρακολουθήστε το νέο διαφημιστικό σποτ της Nova


ΠΗΓΗ